Vilket foder ska man välja?

Jag har lite funderingar över foder till hunden. Vilket är bäst, torrfoder eller färskfoder?
Visst, det är väl olika per hund. Men jag har hört att torrfoder hettas upp till så många grader så det tappar all näring och vitaminer och hela kittet enbart för att bli små kulor. Färskfoder däremot tar man upp ur frysen, låter tina och så har man fodret där med allt som hunder behöver få i sig. Det ser ut som små hamburgare.

Just nu har jag ett veterinär-foder bara för att hon var så dålig i magen innan hon blev sjuk även att tabletterna hon fick är så starka så hon behövde tydligen det där fodret. Annars har jag Doggy - Prima åt henne och det äter hon när hon känner för det. Oftast så äter hon det men när hon vart borta hos svärmor så vill hon hellre ha deras mat så det blir lite för tokigt det där.

Har även hört att när man börjat med färskfodret så vill dom inte ha något annat. Visst, min hund kanske inte alls tycker om det men det är ju värt att prova. Om hon nu gillar det så vill hon ju för allt i världen inte äta nått annat. (kan man ju alltid hoppas på)
Dom bajsar även bättre och avföringen blir "renare" och luktar inte lika illa. De bajsar kanske 1-2 gånger om dagen när de äter färskfoder. Pälsen blir lenare och mycket finare & glansigare.

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Men jag tror nog jag ger färskfodret en chans.

Vilket foder tycker du är bäst och vilket ger du din hund?


Doggy - prima. Det jag har nu                      Färskfoder. Det jag tänker testa




Nightfall säger:

ÅH jag saknar att ha hund :)

2009-01-08 @ 20:51:58 // URL: http://nightfalls.blogg.se/
Zandrea säger:

Personligen tycker jag Royal canin är bäst av alla foder. Men färskfoder är nog bra det med, komer ihpg att mamma gav Fanny det!

2009-01-08 @ 21:07:48 // URL: http://zandrea.blogg.se/
Olessia säger:

det är flera andra kvinnor som testat, funkar för alla :D lusten kommer tillbaka osv.

2009-01-08 @ 21:40:52 // URL: http://nenno.blogg.se/
Nelli säger:

hahah, ingen jäkla aning. är inte bra på sånt där.

2009-01-08 @ 21:54:12 // URL: http://ennellimedi.blogspot.com
Ellen säger:

Jag har också doggy-prima till min hund, bytte till det och han blev bättre i magen och sådär, men fortfarande inte bra. han får burkmat ibland och när han fått det några gånger och inte får det sen så tittar han tjurigt på en och suckar när han äter sin vanliga torrmat... :P har inte hört talas om färskfoder dock, var hittar man det?

2009-01-08 @ 22:04:14 // URL: http://ellenpellans.blogg.se/
Ellen säger:

Jo han är lite tjurig med det där med, men på senaste har det gått bättre.. men tack för sidorna där, ska kolla in det närmare :)

2009-01-08 @ 22:38:23 // URL: http://ellenpellans.blogg.se/
stina säger:

va roligt att du är med:):)

den avslutas ikväll:)

2009-01-09 @ 10:44:54 // URL: http://kittygitty.blogg.se/
Malin säger:

vi ger Milo rasfoder. alltså labradorfoder.

Läs på baksidan av säckarna. När jag kollade på doggy-Prima så har dom väldigt mycket tillsatser och skulle inte vilja ge de till vår hund. Men jag ger iaf labbe foder blandat med rått kött och en del ris när det finns. (rasfoder brukar vara ganska dyrt, vi köper våran med uppfödningsrabatt så den ligger då runt 500kr. ) vet ingenting om färskfoder..

2009-01-09 @ 13:32:11 // URL: http://kladdikakan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Din mail: (publiceras ej)

URL/Blogg:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0